Fridays Off®

Meer omzet, winst en werkplezier

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Home
  • Gratis e-book
  • Training
    • Schaamteloos delegeren training/masterclass
    • ‘De weg naar groei’ event
    • ‘Extreem Productief’ Online Programma
    • Stop met zelfsabotage
    • Slimmer delegeren
  • Boek
  • Blog
  • Taco als spreker
  • Over ons

c4961b95-2215-4667-b091-4ef1f81487ea

09/03/2018 by wpengine

  •  

10: Hot Seats with Ryan Deiss

8 met Sasha nog een keer kijken

DWM-Facebook_Momentum-Lesson2-How-Facebook-Works

UPSYD – Understanding Awareness

Calls

(vanaf 35 minuten) Topic: Offer & Messaging, Guest Panelist Rob Young (Messaging with eCommerce Businesses)

(vanaf 9 minuten) Topic: What Makes a Great Offer, Hotseat: Jon Hilderbrandt (Scaling a Winning Campaign)

Podcast

Perpetual Traffic Podcast 43

Perpetual Traffic Podcast 84

EP 67: THE PROVEN 3-STEP FORMULA TO TRANSFORM YOUR BUSINESS WITH VIDEO ADS

EP 68: 3 ELEMENTS OF HIGH-CONVERTING VIDEO ADS

1 2 3 4 5 6 7 9: 7 Questions to ask yourself with Ryan Deiss

  •  

Filed Under: Extreem Productief

Waarom groei zo belangrijk is voor je bedrijf of team

30/05/2015 by Taco Oosterkamp 8 Comments

  •  

Als kind werd ik door mijn moeder de stad in gesleept om kleren te kopen. Wat een drama. Tien broeken passen die allemaal net niet lekker zaten. Truien en bloezen die niet verder kwamen dan halverwege m’n onderarm. En alle schoenen die mij pasten waren zo lomp en zwaar dat je er peddels bij kreeg om mee te kanoën. Op dit moment ben ik net iets langer dan 2 meter en ik zal je vertellen: dan heb je echt de nadelen van hard groeien wel ondervonden.

Tegelijkertijd heb ik ook plezier van mijn lengte. Het is handig om boven elke menigte uit te kunnen kijken en zelfs in een snikhete zomer wanneer iedereen loopt te puffen is het bij mij nog altijd koud daarboven.

Stevig groeien heeft dus voor- en nadelen. En dat geldt ook voor economisch groeien. Soms denk ik dat de helft van ons land voor is en de andere helft tegen. Alsof 50% denkt dat economische groei het allerbelangrijkste is waar het in dit leven om draait. En dat de andere helft mordicus tegen is en geld verdienen maar vies vindt.

Volgens mij is het allebei niet waar.

Waarom is het zo lastig om genuanceerd te denken en te praten over economische groei? Vinden we het onderwerp te plat? Of komt het doordat we zo zwaar teleurgesteld zijn geraakt door de onverwacht negatieve gevolgen van het vooruitgangsdenken? Zelf groeide ik in elk geval op in een periode waarin duidelijk werd hoezeer de natuur lijdt onder onbeteugelde en immorele economische groei.

Maar dat brengt ons vandaag wel in een flinke spagaat. Vrijwel alles wat gezond is groeit op de een of andere manier. En ambitie, creativiteit en ondernemerschap kunnen niet floreren in een omgeving die puur de status quo wil bewaken.

En als je als ondernemer, directeur of manager ook maar het vage gevoel hebt dat groei eigenlijk “not-done” is, maakt dat het verdraaid lastig om al je energie die creatieve kant uit te sturen.

Kijk, vrijwel elke werknemer die ik ken geeft een feestje als hij morgen te horen krijgt dat zijn salaris met 200% omhoog gaat. Maar het voelt een stuk minder positief om daar actief naar te streven. Of misschien mag hij wel streven naar meer salaris, maar ben je al een stuk minder enthousiast als het bedrijf waar hij werkt streeft naar meer winst. Die twee kunnen natuurlijk niet samen. Het moet uit de lengte of de breedte komen.

Zelf vind ik het hoopvol om te zien dat steeds meer moderne bedrijven gericht zijn op het maken van een positieve impact in de wereld, terwijl ze er ook goed geld mee willen verdienen. Die twee gaan opeens hand-in-hand samen. En dat is hard nodig.

Het schiet eigenlijk niet op als je samen met je team keihard werkt om mooie producten en diensten te maken voor jullie klanten en tegelijkertijd bang bent om een stevige groeiambitie te hebben. Groei betekent juist dat je meer klanten blij hebt gemaakt, dat je meer mensen kunt helpen met maken waar je goed in bent. Lekker lichte gympen in maat 47 bijvoorbeeld. En misschien helpt groei je zelfs om in een moeilijke economie meer mensen aan het werk te helpen.

Ik hoorde Charles de Mornay Davies ooit in Toomler zeggen: “Money is more user-friendly than Facebook!” Iedereen weet hoe geld werkt. Het is een ruilmiddel, een stembiljet, een bedankkaartje. Als je klanten je heel veel van die bedankkaartjes sturen, komt dat waarschijnlijk omdat je hen ook heel veel waarde levert.

Dus volgens mij is goede economische groei van goede bedrijven juist erg belangrijk. Bovendien zijn je omzet en je winst niet het enige wat je kunt laten groeien. In het uitbouwen van een bedrijf kun je ook persoonlijk groeien, of je kunt je medewerkers helpen om te groeien in autonomie, meesterschap en zingeving.

En groei maakt alles leuker. Als je niet alleen hard werkt, maar ook succes ziet en enthousiast wordt over hoe je inspanningen worden gewaardeerd door andere mensen, kom je in de “winning mood”. Hoop doet leven.

Per definitie is groei een belangrijk deel van jouw taak als leider. Ik vergelijk de leidersrol vaak met die van een katalysator. Je bevordert iets anders. En als jij geen groei katalyseert, wat katalyseer je dan? Achteruitgang? Stilstand? Verstoffing? Dat geldt trouwens net zo goed voor leiders die in een non-profit, overheid of in de zorg werken. Groei gaat om veel meer dan alleen maar omzet en winst.

Dus vandaag wil ik je uitdagen. Ik wil je uitdagen om te kiezen voor groei. En dan geen platte financiële groei die ten koste van al het andere, maar complete groei. Dus groeien in omzet, winst én in werkplezier. Maar ook groeien als persoon en groeien qua impact in deze wereld.

Wat denk je? Is dat wat?

Ik ben benieuwd naar je ideeën. Schrijf alstjeblieft een comment onder deze post. En hou het beschaafd :)

Hartelijke groet,
Taco Oosterkamp

  •  

Filed Under: Blogposts, Groei Tagged With: crisis, groei, ondernemen, waarde, winst

En? Hoe sluit jij het jaar af?

29/12/2014 by Taco Oosterkamp Leave a Comment

  •  

fireworks-display-series_10Het einde van december is een natuurlijk moment om de balans op te maken. Hoe tevreden ben jij over het afgelopen jaar? Veel mensen die wij spreken zijn toch wat teleurgesteld over hoe druk ze weer waren en hoe weinig onderliggende problemen ze konden oplossen. Het is allemaal weer niet gelukt dit jaar.

  • Veel te vaak laat thuis ’s avonds
  • In je vakantie toch weer moeten werken
  • Te veel brandjes blussen, te veel interrupties, te veel vergaderingen
  • Je voelt je eigenlijk constant moe

Waar wilde je ook alweer naartoe?

Maar zou het écht niet anders kunnen? Stel dat je in 2015 wél die stap kan zetten en net als veel van onze klanten en deelnemers je leven echt op een anders spoor kunt zetten?

  • Je kinderen ’s avonds op bed kunnen leggen
  • Weer eens een leuk boek lezen, of je vakliteratuur bijhouden
  • Maar ook: echt toekomen aan het bouwen aan je bedrijf of afdeling. Knopen doorhakken, eindeloos durende problemen voor eens en altijd beslechten en misschien zelfs een compleet nieuwe start maken.

Put je jezelf uit?

Veel ondernemers en managers laten zich vooral leiden door wat er op hen af komt. Als het voelt alsof je geen grip heb op de drukte, kun je er natuurlijk maar maar gewoon in meegaan.

Maar als zelf geen keuzes maakt en grenzen trekt, put je jezelf uit. Hoe lang hou je dit nog vol?

Nieuw jaar, nieuwe kans

Hoe gooi je voor het nieuwe jaar het roer om?

Begin ermee om een half uur tot een uur na te denken. Pak pen en papier en denk serieus na over hoe jij zou willen dat je werk en leven eruitziet over een jaar.

  • Hoeveel nadenktijd wil je? Hoeveel tijd voor regelwerk?
  • Hoeveel vergadertijd/overlegtijd? Hoeveel tijd om te coachen?
  • Hoeveel routine? Hoeveel nieuwe dingen?
  • Hoeveel tijd om inspiratie op te doen?
  • Hoeveel tijd voor thuis?
  • Hoeveel tijd alleen?

Denk dan na over wat je nodig hebt om daar te komen:

  • Harde afspraken met jezelf of iemand anders over het aantal uren dat je werkt?
  • Meer mensen in je team?
  • Iemand die jou kan vervangen?
  • Projecten stoppen of uitbesteden?

Brainstorm over zoveel mogelijk oplossingen en kies dan de beste eruit.

Heb je meer tijd nodig om je doel te kunnen bereiken? Check dan ons LeadersLift programma. Als lid van LeadersLift sturen wij je elke maand een bewezen tactiek waarmee je snel tijd vrij kunt maken. Die vrijgekomen tijd kun je dan mooi inzetten voor het veranderen van jouw jaar.

Wil je het einde van het volgende jaar beter kunnen afsluiten? Neem dan nu een kwartier de tijd en denk na over hoe je wilt dat je leven er dan uitziet.

  •  

Filed Under: Blogposts Tagged With: hard werken, Jaarprogramma, nadenken, tijdsbesparing

Hoe je je uitstelgedrag te slim af kunt zijn

15/12/2014 by Marleen Kruyswijk Leave a Comment

  •  

marleen-kruyswijk-fridays-off-2Marleen Kruyswijk — De afgelopen weken hebben bijna duizend ondernemers en managers onze trialeditie van LeadersLift® over het halveren van je e-mailtijd aangevraagd (dat kun jij hier trouwens ook nog doen!). Omdat ik benieuwd was wat zij ervan vonden, ben ik in de telefoon geklommen en heb ik tientallen van hen gebeld.

Ik vond het eerlijk gezegd vrij schokkend. Het grootste deel van hen was er domweg niet aan toe gekomen om ook maar iets met de trial versie te doen: ‘Ik ben te druk’, ‘Nog geen tijd voor gehad’, ‘Ik reageer eigenlijk alleen op urgente mails’, ‘Het is er nog niet van gekomen’. Of ook heel grappig: ‘Ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt’.

Natuurlijk snap ik drommels goed hoe dat werkt. Als je té druk bent, zijn zelfs twintig minuten kostbaar. Maar als je als manager of ondernemer geen twintig minuten vrij kunt maken om je te laten inspireren over hoe je nog veel meer tijd vrij kunt maken, dan zit je in een vicieuze cirkel. Het enige wat je nog kunt doen is domweg doorgaan, doorgaan, doorgaan.

De vraag is dus hoe lang je dit gaat volhouden. Want er zijn daadwerkelijk grenzen aan wat je als mens aankunt. Eén van onze klanten verbaasde zich erover dat hij ’s ochtends altijd zo moeilijk op gang kwam. Toen we daar wat op doorvroegen, bleek dat hij al tien jaar lang van vijf of zes uur ‘s ochtends tot ’s avonds een uur of tien aan het werk was. Vind je het gek dat je lijf dan niet meer meewerkt?

Een vicieuze cirkel doorbreek je alleen maar door ergens een duidelijke ingreep te doen. Dus als jij ook zo’n hardwerkende leider bent, die geen tijd heeft om te leren hoe je je werk (en je e-mail!) slimmer en handiger kunt aanpakken, en je wilt een burn-out vóór zijn, dan raad ik je aan om andere keuzes te gaan maken. Stop met werken zoals je het tot nu toe hebt gedaan. Gooi het roer om. Jij bent de enige die de cirkel kan doorbreken.

Hartelijke groet,
Marleen Kruyswijk

P.S. Tot en met 31 december krijg je onze ‘Stop met zelfsabotage’ e-training cadeau bij een jaarlidmaatschap op ons nieuwe LeadersLift® programma. Meld je nu nog net voor de vakantie even aan, dan start je 2015 meteen goed!

 

Hoe je je uitstelgedrag te slim af kunt zijn

Stressed man and laptop‘Stel nooit uit tot morgen, wat je ook overmorgen nog zou kunnen doen,’ zei Mark Twain, die overigens een harde werker was. Het is altijd verstandig om te kijken naar wat auteurs werkelijk zelf écht doen — en niet alleen naar wat ze zeggen dat jij moet doen.

Hoe dan ook: uitstelgedrag is een fascinerende bezigheid.

Heb jij iets wat je op dit moment uitstelt? Een belangrijke taak, waarvan je weet dat je er nu écht aan moet beginnen… maar toch doe je het steeds niet.

Gespreksverslagen maken

Een spannend telefoontje plegen

Het projectvoorstel schrijven voor 2015

Eén van je medewerkers aanspreken op zijn werkhouding

Als je er even serieus over nadenkt, weet je dat je eraan moet beginnen. Die taak moet klaar en het heeft geen zin om het nog verder uit te stellen. Misschien voel je je zelfs lichtelijk schuldig.

Maar waarom is het dan zo moeilijk om de daad bij het woord te voegen?

Grip op je gedrag

Als je steeds op tijd begint met de dingen die je moet doen, kan dat een enorme boost geven in je zelfvertrouwen.

Niet meer overgeleverd aan je eigen vervelende trekjes, maar grip op je gedrag.

Niet meer constant tegen de deadlines aan werken, maar meer speling.

Daardoor beter bestand tegen tegenslagen.

En meer rust in de tent.

Met beter plannen red je het niet altijd

Helaas helpt het lang niet altijd, om te weten wat je zou moeten doen. Wat vaak vergeten wordt is, dat je eigen niet-rationele gedrag enorm veel invloed heeft op je productiviteit. Werken gaat niet alleen over nadenken, rationele beslissingen maken en die dan consequent uitvoeren.

De meest productieve mensen hebben heel goed door dat ze juist ook door hun eigen emoties en weerstanden kunnen worden pootje-gehaakt.

Zolang er geen aandacht is voor dit soort factoren, verlies jij en verliest jouw bedrijf of organisatie onnodig veel tijd en geld.

Zet je onderbewuste in

Hoe versla je dan je uitstelgedrag? Als alleen rationeel nadenken niet effectief is, wat moet je dan doen? Misschien helpt het om de natuurlijke productiviteitsbehoefte van je onderbewuste in te zetten. In zijn boek “Thinking Things Done” beschrijft de mindhacker PJ Eby een daar een simpele, grappige en effectieve oefening voor.

Het werkt als volgt. Stel dat je al dagen of weken vindt dat je je bureau eens moet opruimen, maar je hebt er écht geen zin in.

  1. Ga dan op je bureaustoel zitten en kijk naar de rommel op je bureau. Laat je ogen langs de stapels glijden, zie alle post-its, scharen en nietmachines rondslingeren en kijk gewoon naar het hele rotzooitje.
  2. Doe verder nog niets. Als dat moeilijk is voor je, hou dan desnoods je handen op je rug, maar doe nog niets!
  3. Bedenk dan hoe je bureau eruit zou zien, als alles eenmaal opgeruimd zou zijn. Probeer daar een helder plaatje van te maken in je hoofd.
  4. Laat die twee plaatjes dan in elkaar overlopen: zoals je bureau er nu aan toe is — en zoals het eruit gaat zien als het is opgeruimd. Hou die twee beelden afwisselend voor ogen. Doe dat een halve minuut, maar nog steeds zonder in actie te komen.

Als het goed is, zul je gaan merken dat je onderbewuste je gaat helpen.    

‘Als je die pen nou in dat bakje stopt..’

‘En als je die boeken op een stapel legt.’

‘Die prop kan in de prullenbak.’

Net alsof het een interne adviseur is, gaat je onderbewuste het gat dichten tussen hoe het nu is en hoe je wilt dat het gaat zijn. Maar in tegenstelling tot die adviseur, krijg je niet alleen tips en adviezen, maar ook de broodnodige motivatie en drang om even echt aan te pakken.

Je zult dan merken dat je jezelf bijna niet kunt stoppen om je bureau te gaan opruimen.

Deze oefening kun je toepassen op alles wat je uitstelt. Een opgeruimd bureau maakt het lekker visueel. Maar ook met iets abstracts als ‘jaardoelen opstellen’ kun je een plaatje maken van hoe het eindproduct van jouw werk eruit komt te zien, hoe ze zometeen op papier staan, hoe je collega’s gaan reageren, hoe blij je er zelf mee gaat zijn, wat je er uiteindelijk mee gaat bereiken.

Het je het inschrijven voor LeadersLift steeds voor je uitgeschoven (duh!) en wil je nog meer praktische tips leren om je uitstelgedrag voor eens en altijd kwijt te zijn? Schrijf je dan vandaag nog in voor een LeadersLift jaarabonnement. Als je dat nog voor 31 december 2014 doet, krijg je onze e-training ‘Stop met zelfsabotage: uitstelgedrag en perfectionisme’ er gratis bij als cadeau van ons. Mis het niet en schrijf je hier in

 

 

  •  

Filed Under: Blogposts Tagged With: afleren, mindhacking, uitstelgedrag, zelfsabotage

Op wie ben jij stiekem jaloers?

02/12/2014 by Taco Oosterkamp Leave a Comment

  •  

tj-square-sproutMisschien weet je het nog — aan het begin van afgelopen zomer vroegen we jullie welke onderwerpen het meest belangrijk waren voor je. En hoe we jullie het beste konden helpen om tijd vrij te maken voor belangrijke dingen.

Ik vond zelf de uitslagen wel verrassend. Vooral qua onderwerpen. Dit waren jullie meest genoemde ideeën over hoe we je het beste konden helpen:

  • Losse online cursussen
  • Een maandabonnement

En het onderwerp wat er met kop en schouders bovenuit stak qua populariteit was (….tromgeroffel…. ):

  • ‘Zelfsabotage: perfectionisme en uitstelgedrag’.

Afrekenen met je eigen sabotage is — volgens jullie zelf — belangrijker en urgenter dan slimmer nadenken, werken aan missie/visie, of zelfs het selecteren van precies de juiste medewerkers (dat thema scoorde als laatste).

En dat is logisch. Al je mooie plannen, goede voornemens en motivatie helpen helemaal niets, als je belangrijk werk steeds uitstelt, er veel meer tijd in steekt dan nodig is, of domweg vermijdt om na te denken over belangrijke issues. Dat moet maar eens klaar zijn.

Nu hebben we een plannetje bedacht.

Als je je nu in december nog aanmeldt voor een LeadersLift® jaarlidmaatschap (dat is dat maandabonnement waar jullie om vroegen), krijg je er gratis onze online cursus ‘Stop met zelfsabotage: perfectionisme en uitstelgedrag’ bij cadeau.

Of zoals één van de deelnemers zei: ‘Deze zelfsabotage-training is uniek. Jullie hebben als eersten en enigen de principes van zelfsabotage heel duidelijk gecombineerd met concreet en praktisch productief werken!’

Die bijzondere zelfsabotage e-training is op dit moment niet los te koop, dus dit is de enige manier om ‘m te krijgen. In totaal is het een volle dag training, maar je kunt de colleges prima los van elkaar luisteren — als je toch in de file staat. De handige checklists krijg je erbij, zodat je meteen kunt afrekenen met dat ongewenste (en vaak onbewuste) gedrag waarmee je jezelf voor de voeten loopt.

Loop deze kans niet mis om gratis en voor niets af te rekenen met alle manieren waarop je je eigen succes in de weg zit. Dus meld je hier snel aan.

Veel plezier met dit eindejaarscadeau!

Hartelijke groet,
Taco Oosterkamp

P.S. Een LeadersLift® jaarlidmaatschap kost maar 199 Euro exclusief btw. Daarvoor krijg je dan wel elke maand een krachtige tactiek om snel heel veel tijd vrij te maken. Goed uitgewerkt op een manier die je zo min mogelijk tijd kost om écht te gaan doen. Hier staat alle informatie over LeadersLift.

Op wie ben jij stiekem jaloers?

smiley-emoticons-face-vector-surprised_Qy6YaWBen jij je werk wel eens zat? Dat je stiekem denkt dat je het liefst het bijltje erbij neer zou gooien, maar dat er te veel mensen afhankelijk zijn van wat jij doet?

Of merk je dat je minder gemotiveerd bent dan vroeger? Dat de dingen die je vroeger enthousiasme en energie gaven, nu een beetje blasé aanvoelen?

Terwijl de hele wereld denkt, dat jij in je handen moet knijpen omdat je alles zo geweldig voor elkaar hebt, sleep jij je elke ochtend weer uit bed en ben je blij als het weekend is. Wie wil er geen manager worden? Of zijn eigen bedrijf hebben?

En ja, ooit was het je droom. Maar tijden veranderen, mensen veranderen, situaties veranderen — en voor je het weet zou je wel eens iets anders zou willen. Reuring in de tent! Nieuw leven in de brouwerij!

Maar wat dan? En hoe?

Wat is jouw passie?

Hoe beter je je werk laat aansluiten bij jouw eigen wensen en verlangens, hoe leuker het wordt.         

Want waar ligt jouw echte passie ook alweer? Vind het leuk om slimmere manieren uit te dokteren om de marketing te doen? Of geniet je ervan om gesprekken te voeren met klanten? Is de vrijheid van ‘eigen baas zijn’ de reden geweest om ooit voor jezelf te beginnen?

En stel dat je die dingen weer volop kunt doen? Niet een uurtje ergens in de week, maar gewoon: dertig uur per week doen waar je écht van houdt en goed in bent. Zou je dan niet meer voldoening uit je werk halen?

Reactief

Veel van de leiders die wij de afgelopen jaren hebben gecoacht, zijn in de loop van de jaren terechtgekomen in een situatie die wel logisch is, maar niet altijd goed bij ze past.

Als je bedrijf groeit is het op zich logisch dat er steeds meer medewerkers bij moeten komen, maar misschien is het leiden van een groot team helemaal niet wat jij graag doet.

Of misschien zijn er steeds meer internationale opdrachten bijgekomen en ben je een nieuw kantoor gestart in Dubai, of ergens anders in het buitenland. Maar na een paar jaar ben je het reizen nu wel zat en wil je liever meer tijd met je gezin besteden.

Dat soort op zich logische stappen kunnen ervoor zorgen, dat je langzamerhand je eigen koers kwijtraakt. Je wordt reactief: in plaats van dat je leiding geeft aan het proces, laat jij je leiden door de omstandigheden en kansen en mogelijkheden.

Dit zien we trouwens ook vaak gebeuren bij ondernemers die in een familiebedrijf gaan werken. Ze nemen de tent over van hun vader, moeder, of de hele familie en denken eigenlijk nooit echt na over wat zij zelf nou echt zouden willen doen met hun leven.

Waar heb jij behoefte aan?

Dat kan zo ver gaan, dat je zelf niet eens meer weet wat je diep van binnen écht wilt. Wie zit er eigenlijk begraven onder die enorme stapel verwachtingen van anderen?

Wij hebben allerlei tools om je te helpen daar alsnog achter te komen, maar in dit artikel wil ik één heel simpele manier noemen: houd je eigen jaloezie in de gaten. Jaloers zijn op mensen met meer succes, of een compleet ander leven, levert meestal niet zo heel veel goeds op. Afgunst en iemand iets goeds misgunnen werkt niet echt.

Maar je eigen jaloezie in de gaten houden kan wel een perfecte manier zijn om een inkijkje te krijgen in de verlangens van je eigen hart. Dus let eens een tijdje op hoe je emotioneel reageert op verhalen van anderen, op artikelen die je leest, of films die je kijkt. De verhalen van andere mensen kunnen je laten zien hoe het óók kan.

Op wie ben jij stiekem jaloers? Op die ondernemer die een dag in de week kan golven? Of misschien juist op je leidinggevende die meer mensen aanstuurt dan jij? Of op je kinderen die de hele week ‘lekker kunnen leren’?

Op wat ben je stiekem jaloers? Misschien zou je ook wel zo’n huisje aan het strand willen hebben. Of schoonmaakhulp thuis. Of een chauffeur die je van en naar je afspraken brengt.

Denk er dan over na welke verlangens daaronder zitten. Waar heb je behoefte aan? Meer vrijheid of juist meer verantwoordelijkheid? Afwisseling of juist weten waar je aan toe bent?

Zie het als informatie over jezelf. En als je je eenmaal bewust bent van wat je echt wilt, wordt het mogelijk om daar heel bewust, langzaam maar zeker, naar toe te gaan werken.

Als je je nu in december nog aanmeldt voor een LeadersLift® jaarlidmaatschap, krijg je gratis onze online cursus ‘Stop met zelfsabotage: perfectionisme en uitstelgedrag’ cadeau.

 

  •  

Filed Under: Blogposts, Extreem Productief Tagged With: groei, nadenken, visie

Hoe je niet langer overwerkt

11/11/2014 by Taco Oosterkamp Leave a Comment

  •  

Medieval Narrow Dark Alley At NightWat is er met je aan de hand, wanneer je ‘s avonds op de bank stiekem met je iPad op schoot je mail zit weg te werken?

Wat is er met je aan de hand, wanneer je elke avond te laat thuiskomt en de kinderen voor de zoveelste keer al op bed liggen?

En wat is er met je aan de hand, wanneer aan het einde van een lange avond je werk nog steeds niet klaar is — en je naar bed gaat met een hoofd vol werkproblemen?

Dan heb je waarschijnlijk last van het overwerkvirus. Dat is een geniepige ziekte, die je vertelt dat je geen andere optie hebt, dan steeds meer en langere uren werken, om de problemen in je bedrijf of je team de baas te blijven.

Dat kan beter

Leiders die goed grip houden op hun eigen werktijd, hebben minder kans op ruzie thuis. En minder kans op een diepe spijt als hun kinderen het huis uit gaan en je ze eigenlijk helemaal niet kent. Maar niet alleen voor jou, ook voor je werk is het belangrijk dat je niet al te veel overwerkt.

Ben jij het expansievat?

Veel leiders doen alsof zij persoonlijk het expansievat zijn van hun team, je weet wel: die rode bol vlakbij je centrale verwarming. Als er te veel druk is in het systeem, het team, of het bedrijf, gaan dit soort leiders niet de onderliggende oorzaken opsporen en oplossen, maar gaan zij de druk zélf opvangen. In hun eigen vrije tijd.

Dat is totaal geen probleem, als het tijdelijk is. Een paar dagen, of zelfs een paar weken stevig doorwerken kan zelfs erg leuk zijn, als je daardoor betere resultaten behaalt. Maar structureel overwerken is een doodlopende weg. En als je eenmaal gewend bent om problemen op te lossen door steeds zelf over te werken, kan het heel lastig zijn om de klok weer terug te draaien. Toch is dat wel de beste optie.

Wat kun je doen?

Je zult dus je comfortzone moeten aanpassen. En nee, dat voelt niet comfortabel. Integendeel: je loopt niet alleen tegen externe, maar ook tegen innerlijke weerstand op: lastig.

Begin dus niet te ambitieus, maar stel wel harde grenzen. Spreek bijvoorbeeld af dat je de eerste twee weken niet meer na 20:00 uur mag werken. Ook niet thuis. De twee weken daarna ga je terug naar 19:30 enzovoort… Door steeds strakkere grenzen te maken, dwing je jezelf om meer te delegeren, efficiënter te werken, of dingen domweg slimmer aan te pakken. Als je daarbij wilt profiteren van onze uitgebreide ervaring in het coachen van honderden ondernemers, meld je dan aan voor ons nieuwe LeadersLift® programma. Dat inspireren we je met de beste tactieken, die écht werken.

Bedenk vervolgens hoe je jezelf kunt stimuleren om je aan die nieuwe grenzen te houden. Vooral de eerste tijd zal het zwaar worden. Hoe kun je dan toch volhouden? Wat helpt jou? Een flinke beloning nadat je die nieuwe grenzen twee weken hebt volgehouden? Je kent jezelf het beste. Succes!

  •  

Filed Under: Blogposts, Gratis, LeadersLift Tagged With: delegeren, hard werken, overwerken, tijd

Hoe je veel frustratie bespaart in het communiceren met je team

29/10/2014 by Taco Oosterkamp Leave a Comment

  •  

Young Boy On A Landline PhoneIk zou de leiders, ondernemers en managers niet de kost willen geven, die geïrriteerd zijn over hoe hun medewerkers met hen communiceren. ‘Ze onderbreken me om de haverklap’, ‘Ik moet er steeds zelf achteraan, anders gebeurt er niets’, of ‘Elke keer als ik hem probeer te bellen, is hij de hort op.’ Bekende zinnen en bekende irritatie, die ongemerkt een heleboel energie kost.

Teampowerrr

Als je soepel kunt communiceren met je medewerkers of teamleden, krijg je een stuk meer flow in je werk. Want waarom werk je met een team? Omdat je samen meer gedaan wilt krijgen dan jij in je eentje kunt. En dan wil je dat je medewerkers je ondersteunen en met je meewerken, in plaats van dat ze je het leven zuur maken. Stel dat je van hen precies de informatie krijgt die je nodig hebt. En dat ze je hulp vragen op het moment dat het jou goed uitkomt. Dan ga je pas echt ervaren dat je met je team meer power in huis hebt dan in je eentje.

Dansen naar de pijpen van je medewerker

Veel managers en ondernemers hebben ergens nog het idee dat zij zich moeten aanpassen aan hun team. Dat komt misschien door je eigen karakter, opvoeding, achtergrond, of door de ideeën over de leider die zich vooral als kameleon moet gedragen. Hoe dan ook: eisen stellen als leidinggevende is vaak ‘not done’. Je moet vooral niet denken dat jij je ‘beter’ voelt dan je medewerker. Het gevolg is dat jij als leidinggevende gaat dansen naar de pijpen van de medewerker. Van al je medewerkers. Als iemand een vraag heeft, sta je op dat moment voor haar klaar. En daar gaat je concentratie.

Bellen, mailen of face-tot-face overleggen

Hoe keer je het tij? 

Zorg er allereerst voor dat jouw team met jou meewerkt, in plaats van dat je hun werk doet andersom. In de meeste teams voegt de ondernemer of manager uiteindelijk de meeste waarde toe. Je teamleden kunnen nou eenmaal jouw denkwerk niet overnemen… strategie, innovatie, groei. Daar komt bij, dat je medewerkers bij jou in dienst zijn en dus in jouw ‘cultuur’ zullen moeten passen. Als ze dat niet willen, hebben zij zelf altijd nog de mogelijkheid om een andere baan te zoeken. Voor jou is dat een stuk lastiger, helemáál als je ondernemer bent.

Denk daarom na over jouw favoriete ‘interface’. Wat is voor jou een prettige manier om te communiceren met je medewerkers? Bel je graag, hou je van ‘live’ gesprekken, of e-mail je het liefst? Eén van onze klanten heeft een ongelofelijke hekel aan e-mail. Hij laat dus zijn e-mail door zijn secretaresse beantwoorden. Af en toe scant hij zijn inbox, maar als je werkelijk iets van hem wilt, zul je dat niet met een e-mail voor elkaar krijgen. Zijn medewerkers weten inmiddels dat ze hem het beste ‘live’ vragen kunnen stellen, bijvoorbeeld tijdens hun wekelijkse overleg. En wat werkt voor jou het beste?

Vertel je team vervolgens hoe ze het beste met jou kunnen communiceren. Dan kunnen zij hun werkwijze daarop aanpassen. Als jij het liefst dingen aftikt via de telefoon, kunnen ze checken wanneer jij onderweg bent en je dan bellen. Als jij liever zelf bepaalt op welk moment je reageert op hun vragen, vertel ze dan dat ze je alleen maar kunnen mailen en niet mogen bellen of zomaar binnenlopen. Op die manier hou je een stuk meer tijd en concentratie over.

Wil je een beter samenwerking met je medewerkers? Zet ‘jouw favoriete communicatie-interface’ dan nu even als mededeling op de agenda voor het volgende teamoverleg.

 

  •  

Filed Under: Blogposts, Extreem Productief Tagged With: communiceren, email, medewerkers, persoonlijkheid, team

3 Dingen die je moet doen als je sommige taken steeds maar uitstelt

15/10/2014 by Taco Oosterkamp Leave a Comment

  •  

Writers Block iStock_000000326802XSmallAls manager of ondernemer kun je de hele dag lekker druk zijn. Je beantwoordt je e-mails, overlegt met je medewerkers, tikt wat regeldingen af en je hebt er alles bij elkaar best lol in: er gebeuren dingen. En heel soms voel je zelfs een diepe voldoening over wat je allemaal gedaan krijgt met elkaar.

Maar dan valt toevallig je blik op je to-do lijst en schiet een acute krampaanval je kaken in. Schuldgevoel. Want terwijl jij zo lekker aan het werk bent, liggen in het hoekje van je to-do lijst een paar best belangrijke projecten weg te teren.

En dat voelt niet echt lekker.

Jezelf in de problemen brengen

Hoe doen die andere leiders dat toch? Waarom lukt het succesvolle ondernemers en managers wél om ook die taken weg te werken, waar ze eigenlijk niet zo’n zin in hebben? Als je altijd lekker zou kunnen werken, zonder het onrustige gevoel dat je jezelf in de problemen brengt door dingen te ontlopen — wow, dat zou heerlijk zijn!

Veel leiders vinden het lastig

Het ontlopen van werk waar je geen zin in hebt, is vrij natuurlijk. Als je geen motivatie voelt, is het nou eenmaal lastig om in beweging te komen. En daar kunnen heel veel redenen voor zijn, maar geen plezier hebben in iets is een heel belangrijke reden.

Veel leiders vinden het lastig om die taken waar ze zelf geen plezier in hebben te delegeren naar hun team. Ze hebben ergens nog steeds de diepe overtuiging dat je als leidinggevende alles zelf zou moeten doen. Zeker als je er geen zin in hebt.

Dat is nogal krom. Bij je medewerkers vind je het hopelijk logisch als ze elk een ander takenpakket hebben: ‘Alex heeft nou eenmaal veel meer lol in uitzoekwerk, dan Marion’. Maar als leider mag je zo’n voorkeur blijkbaar zelf niet hebben, of in elk geval niet uitleven.

‘Rottige’ klussen die wél gebeuren

Als je taken hebt waar je al weken tegenaan zit te hikken, is het tijd voor een verandering van tactiek. Zet je medewerkers in voor die klussen. En vergeet niet: wat voor jou een rotklus is, is voor één van je medewerkers misschien wel een leuke uitdaging of afwisseling. Facturen checken vind jij misschien allang niet meer leuk, maar geldt dat ook voor je receptioniste die de helft van de dag uit het raam zit te staren?

Je blijvend verzetten tegen vervelende taken schiet niet op. Want zolang die taak op jouw to-do lijst staat, doet niemand het. Toch? Dus als iemand anders die taak op zich neemt, zit er waarschijnlijk een stuk meer voortgang in. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook goed voor je bedrijf of afdeling.

Dus pak je to-do lijst en markeer met een gele stift op papier, of in je computer met een tag of categorie, welke taken je tegenstaan. Staar daarna vijf minuten uit het raam en stel jezelf de vraag: ‘Welke taken en projecten ben ik aan het vermijden?’ En check ook even je ‘Later/Misschien lijst’ als je die hebt.

Bedenk vervolgens wie welke taak van je over kan nemen. Wie van je medewerkers zou voortaan het maandrapport voor het hoofdkantoor kunnen maken, zodat jij het alleen nog even hoeft te checken? Wie kan de nieuwe subsidieregeling bestuderen en een overzichtje maken met jullie kansen? Wie kan voortaan afspraken maken bij klanten, zodat jij er alleen nog heen hoeft te rijden en je ding te doen?

Soms werkt het trouwens goed om taken op te delen. Stel je voor dat je supergoed bent als projectmanager: je kunt prima overzicht houden, mensen motiveren en slimme oplossingen verzinnen, maar je hebt een bloedhekel aan het administratieve werk eromheen. En dus blijft dat liggen. Zet dan een knip en laat iemand anders dat regelwerk eromheen doen: bellen om afspraken te maken, zaaltjes te reserveren en deadlines te bewaken.

Als leider moet je vooral leiding geven. Dat blijft een lastig issue in Nederland. Maar de belangrijkste taak van de leider, ondernemer en manager, is om het team aan te sturen, te leiden, de grote lijnen in de gaten te houden, na te denken over strategie en innovatie – en niet om het dagelijkse werk allemaal te doen. Dat is geen leiding geven.

Dus vraag je medewerkers om die taken van je over te nemen die steeds maar blijven liggen. Je zult zien dat jullie met elkaar een stuk sneller resultaten halen dan wanneer die projecten maandenlang op jouw lijst liggen weg te rotten.

Wil je nog meer tijd vrijmaken door je team beter in te zetten? Vraag dan ons gratis mini-college met krachtige checklist aan om je e-mailtijd te halveren als leider: klik hier.

 

leaderslift-gratis-minicollege-halveer-je-email-banner-560-98

 

  •  

Filed Under: Blogposts, Gratis, LeadersLift Tagged With: delegeren, hard werken, uitstelgedrag, zelfsabotage

Laat je niet gijzelen door je e-mailverslaving

29/09/2014 by Taco Oosterkamp Leave a Comment

  •  

De laatste dag voor een gratis avondsessie!

leaderslift-logo-september-2014-openingsaanbieding-liftdeurenLet op! Morgen (dinsdag 30 september 2014) is de laatste dag waarop je van ons een gratis avondsessie krijgt als je je aanmeldt voor een jaarlidmaatschap op LeadersLift® met elke maand een nieuwe tactiek om tijd vrij te maken en te groeien in je leiderschap.

Bijna 60% van de nieuwe leden koos trouwens voor de gratis avondsessie op 18 november 2014: ‘Perfectionisme en uitstelgedrag‘. Je hoeft je dus niet te schamen als je daar ook heen wilt :-)

-> Check hier alle informatie over LeadersLift®


Laat je niet gijzelen door je e-mailverslaving

Business hand hold Touch screen mobile phoneToen ik een week of twee geleden een lezing gaf, bleek weer eens hoe verslavend e-mail kan zijn. Paul, een ondernemer met vijftien medewerkers, merkte op dat hij ’s avonds op de bank toch elk kwartier ofzo wel even zijn e-mail checkt op zijn telefoon. Misschien herken je dat. Niemand verlangt naar onrust. Maar je kunt het toch ook niet laten om even te kijken of er weer iets nieuws binnen is.

Ruimte in je gedachten

Het levert een stuk meer rust op als je niet continue met duizend details bezig bent. Als je afstand kunt nemen van de dagelijkse beslommeringen, komt er meer ruimte in je gedachten. En je zult merken dat je dan ook heel andere gedachten krijgt.

Je ziet bijvoorbeeld opeens het onderliggende verband tussen drie verschillende klachten van klanten. Of je beseft dat medewerker nummer acht een totaal andere rol zou moeten krijgen het komende jaar.

Het gevolg van die ruimte in je hoofd is dat je pro-actiever aan de slag gaat. Je zet dingen naar je hand, in plaats van dat je alleen maar reageert op elk mailtje wat je inbox binnenkomt.

Maar het voelt zo lekker

E-mail is niet alleen figuurlijk verslavend, maar ook letterlijk.  Je inbox werkt als een soort fruitautomaat: elke keer dat je op Send-Receive drukt, kan er weer een nieuw, interessant, leuk of spannend bericht binnenkomen. Kassa! Daar krijgt je brein een endorfine stoot van en dat smaakt naar meer, vooral als je je verveelt…

Veel mensen proberen dan nog weerstand te bieden op basis van wilskracht en hun e-mail niet constant te blijven checken. Maar daar red je het vaak niet mee. Want je hebt elke dag maar een kleine voorraad wilskracht. En als je ’s avonds op de bank ploft is je energie vaak al op. Dus is het logisch dat je jezelf dan maar met moeite kunt inhouden.

Als het teveel moeite kost, dan doe je het waarschijnlijk niet

Hoe kom je dan toch los van je inbox? Zorg er allereerst voor dat het je flink wat moeite kost om je e-mails te kunnen checken. Ik heb bijvoorbeeld de e-mail app op mijn telefoon uitgeschakeld. Ook als ik zou willen, ik krijg op m’n telefoon gewoon geen mails binnen. En om ’s avonds op te moeten staan om mijn laptop te pakken, dat voelt dan toch als werk. Als de drempel maar hoog genoeg is, heb je er geen zin meer in. En dan heb je dus geen wilskracht meer nodig.

Ik heb trouwens zelf wel één uitzondering gemaakt. Ik heb een e-mailadres voor urgente zaken en die heb ik wél doorgeschakeld naar mijn telefoon. Zo’n adres is bijvoorbeeld handig voor écht urgente zaken, voor tickets en andere ‘reis e-mails’. Maar er zijn maar een paar mensen die dat adres van mij hebben en er komt dus ook vrijwel nooit e-mail op binnen. En dus gaat m’n onderbewustzijn me niet elke paar minuten een seintje geven om even naar m’n telefoon te grijpen.

Je kunt het ook nog radicaler aanpakken. John, een klant van ons in de US, is domweg gestopt met e-mailen. Hij laat al zijn e-mail doorsturen naar de helpdesk van zijn bedrijf. Dit heeft hem een dag in de week aan tijd opgeleverd. Die tijd kan hij dus besteden aan zaken als strategie, innovatie en groei.

Misschien gaat het voor jou een brug te ver om ál je e-mails door je team af te laten handelen. Maar ik garandeer je dat er e-mails zijn die jij eigenlijk niet eens hoeft te zien. Let er de komende week eens op: welke e-mails hadden jouw medewerkers ook prima kunnen beantwoorden?

Wil jij ook meer tijd om na te denken over belangrijke dingen, die er wezenlijk toe doen? Pak dan nu je telefoon en haal je e-mailadres weg uit de mail app.

  •  

Filed Under: Blogposts

Waarom zou je als ondernemer/manager op een topsporter moeten lijken?

17/09/2014 by Taco Oosterkamp 2 Comments

  •  

We hebben ze gebeld: 100% van onze kerndoelgroep wil lid worden — wat wil jij?

leaderslift-logo-september-2014-openingsaanbieding-liftdeurenIn ons vorige tipsartikel schreef ik het al: we hebben een totaal nieuwe manier ontwikkeld om je te inspireren en helpen om heel veel tijd vrij te maken voor je échte leiderschapswerk. Het wordt slimmer, sneller en efficiënter.

Met name Marleen heeft de afgelopen weken tientallen lezers gesproken. Hetzelfde refrein klonk steeds weer:

  • Leiders, ondernemers en managers, zijn veel te druk met brandjes blussen en andere urgente dingen — en komen daardoor nauwelijks toe aan hun echte werk: managen en ondernemen.

Maar er was nog een tweede probleem, wat het eerste probleem in stand houdt — een duidelijke vicieuze cirkel:

  • Ze hebben geen tijd en maar weinig geld om dat eerste probleem op te lossen.

Veel van jullie hebben al eens gekeken naar onze intensievere programma’s, zoals de Slimmer delegeren training, of het Extreem Productief programma. Maar gebrek aan tijd en geld weerhoudt veel van onze lezers om daarvan te profiteren en óók de successen te behalen, die de meeste van de deelnemers wél zien. Daar balen wij van.

Als onze lezers problemen hebben, is het onze verantwoordelijkheid om te kijken hoe we ze het allerbeste kunnen helpen om die problemen op te lossen. En toen na weken puzzelen en schaven 100% van de mensen uit onze kerndoelgroep vertelden dat ze gráág lid wilden worden van ons nieuwe initiatief, wisten we dat we iets heel goeds hadden gebouwd.

En vandaag is het zover: we nodigen ook jou graag uit om lid te worden van ons nieuwe LeadersLift® netwerk.

In een notedop:

  1. Elke maand één tactiek in een kort en inspirerend audiocollege (15 minuten), wat je op je eigen tijd en plaats kunt beluisteren. Je krijgt onze beste tactieken en technieken om heel veel tijd vrij te maken en je leiderschap naar het volgende niveau te brengen.
  2. Daarbij een krachtige checklijst, die je met een druk op de knop kunt (laten) printen. Daarmee wordt het audiocollege meteen praktisch toepasbaar in jouw eigen team.
  3. Verder kun je meedoen met de maandelijkse coaching-call, krijg je speciale tips voor je team om met hen te delen, we beantwoorden je vragen in het besloten forum en we bieden voor wie dat wil een stok achter de deur om vol te houden.

Omdat we dit LeadersLift® netwerk zo snel mogelijk zo sterk mogelijk willen maken, hebben we een speciale openingsaanbieding voor je:

  • Als je je nu aanmeldt krijg je een flinke korting en betaal je slechts 19 Euro per maand (excl. btw)
  • Als je je deze week (alleen t/m 30 september 2014) aanmeldt voor een jaarlidmaatschap, krijg je een extra korting – maar ook een gratis avondsessie van ons over Slimmer delegeren, Perfectionisme en uitstelgedrag, of over Focus en concentratie (je mag zelf kiezen).

Wij zijn heel hoopvol over wat dit voor jou gaat doen, ook op basis van de complimenten voor onze e-trainingen. Digitaal leren heeft gewoon een heleboel voordelen voor drukke ondernemers en managers. Op deze manier maken we het je zo makkelijk en goedkoop mogelijk om de volgende stap te zetten in jouw leiderschap, op basis van bewezen praktische tactieken.

Je kunt alle informatie op de speciale website lezen: LeadersLift.nl

Tot ziens zometeen op de volgende verdieping,
Taco Oosterkamp

P.S.   De openingsaanbieding geldt ook voor je collega’s, vrienden en kennissen. Als je dit artikel met jouw aanbeveling naar 3-5 mensen door zou willen sturen, zijn we je niet alleen eeuwig dankbaar, maar kunnen we ook zoveel mogelijk leiders om jou heen gaan helpen om een stuk productiever te worden!

 

leaderslift-je-welverdiende-shot-inspiratie

 

Waarom zou je als ondernemer/manager op een topsporter moeten lijken?

Leidinggeven kan een eenzame taak zijn. De afgelopen decennia heb ik op veel verschillende plekken en in veel verschillende situaties leiding gegeven — en ik zie dit als een van de meest cynische bijeffecten van promotie maken.

De meeste leiders, ondernemers en managers die ik ken hebben een groot hart voor mensen. Ook als ze nogal taakgericht zijn (in plaats van mensgericht), willen de meeste leiders het beste voor de wereld, hun gezin en familie en voor hun klanten en medewerkers. Tegelijkertijd sta je er als leider vaak alleen voor in je leiderschap.

Wie zou je advies of steun moeten vragen over de dingen die er echt toe doen? Als je medewerkers die niet doen wat ze beloven of hebben afgesproken? Als je iemand moet ontslaan? Als het financieel niet goed gaat, of als je altijd maar ‘s avonds laat nog zit te werken: wie kan je helpen? Dit soort problemen bespreek je waarschijnlijk liever niet met je klanten of je eigen teamleden. Maar ook je collega’s, als je die hebt, zijn niet altijd veilig genoeg om de vuile was buiten te hangen. En zo is menig leider vooral aan het geven en aan het investeren in anderen, terwijl hij of zij zelf maar weinig support krijgt.

Maar juist leidinggeven heeft er baat bij, als je er andere mensen bij kunt betrekken. Ik heb dat gemerkt in de roundtable-groepen waar ik lid van ben: advies van andere leiders geeft me het vertrouwen om goed verder te werken. Ik boek meer resultaat, omdat ik de beste tactieken en tools leer. En ik leer van de fouten van anderen, maar kan ook samen met hem lachen om de fouten die ik zelf maak.

En daarin zijn ondernemers en managers anders dan andere top-performers. Ken je één topsporter, die op olympisch niveau sport, maar die geen coach heeft? Of probeer eens een artiest te bedenken, die de sterren van de hemel speelt en avond na avond grote zalen trekt, maar die geen begeleiders heeft. En ook regeringsleiders hebben een hele staf om hen heen, om ze te helpen, te adviseren en te steunen als dat nodig is.

Waarom zou dat voor leiders zoals jij anders zijn? Waarom zou jij wél alles in je eentje moeten weten? Is het echt zo leuk om alle fouten zelf te maken en daarna in je eentje uit te puzzelen hoe het de volgende keer beter zou moeten? En ook niet onbelangrijk: is dat de meest efficiënte manier om je bedrijf of team te laten groeien?

Samen bereik je meer dan in je eentje. Het geeft motivatie en erkenning. Zien wat anderen aan het doen zijn inspireert je en helpt je om het allerbeste uit jezelf te halen.

Zo willen wij dat ons nieuwe LeadersLift® netwerk gaat zijn: elke maand een zetje in de rug. De beste ideeën, aanmoediging en tactieken. En dan verpakt in een warm bad van andere leiders die het beste met je voor hebben, je graag helpen met nadenken en je desnoods af en toe een uitermate nuttige por in de rug geven.

Doe jij ook mee?

 

leaderslift-je-welverdiende-shot-inspiratie

  •  

Filed Under: Blogposts, LeadersLift Tagged With: abonnement, Jaarprogramma, lidmaatschap, tijdsbesparing, waarde

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 7
  • Next Page »
al 5.978 downloads!

Gratis e-book: Inspiratie met gebruiksvriendelijke tips en tricks om heel veel tijd vrij te maken

tj
Auteur
Taco Oosterkamp

  • Slimmer werken = extra tijd voor strategie, familie en fun
  • Bewezen ideeën om uren per week terug te winnen
  • Elke twee weken een praktische tip in je inbox
  • Gratis e-book met praktische concepten, tips en tricks
  • Opgemaakt voor je beeldscherm of tablet
  • Download je e-book

Pim Duetz, rasondernemer

  • Duetz 1857
  • Eagle & Brown
pim-duetz-het-cadeu-van-deze-moeilijke-tijd
pim-duetz-de-crisis-voorbij

Site Links

  • Gratis E-book
  • Training
  • Mastermind met één-op-één coaching
  • Spreker
  • Blog
  • Over Ons

Recente Posts

© Copyright 2012-2023 by Fridays Off!® · Alle details zijn onder voorbehoud. · Onze Privacyverklaring | Cookiebeleid | Algemene voorwaarden | Results Disclosure ·